Schans 1.jpeg
Inspiratie

Ieder Sportakkoord is anders, zowel de inhoud als de uitvoering. En zo hoort het; de grote kracht is dat het lokaal (naar wens) wordt ingericht. Maar daar zit ook de uitdaging. Want hoe gaat dat dan precies als er een Sportakkoord is ondertekend? Wie neemt het voortouw? Is er wel (genoeg) draagvlak? En is het wel concreet genoeg om direct te starten? 

 

Iedere gemeente heeft, op basis van inwonersaantal, uitvoeringsbudget beschikbaar. Ook daar wordt verschillend mee omgegaan. Besteden aan één of twee grote projecten of juist verdelen? Vooraf verdelen? Of eigenlijk nog geen idee? In veel gemeenten zien we ontstaan dat een deel van het uitvoeringsbudget beschikbaar wordt gesteld aan lokale partijen die het voortouw willen nemen om inwoners aan het bewegen te krijgen en/of houden. Een mooie manier om 'van onderaf' activiteiten op gang te brengen. 

 

Een mooie kans dus voor lokale partijen - en toch valt het aantal aanvragen in de praktijk vaak tegen. Met deze voorzet willen we daarom proberen je een beetje inspiratie te geven. Er zijn namelijk in andere gemeentes al tal van mooie voorbeelden, vaak dichterbij en simpeler dan we denken: