top of page
Schaatsvereniging Woudenberg.png

Schaats Vereniging Woudenberg

Gert Heslenfeld

 

E-mail:  secretaris@svwoudenberg.nl 
Website:  www.svwoudenberg.nl

Over ons...

Op 8 januari 1987 is Schaatsvereniging Woudenberg (SVW) door enthousiaste schaatsliefhebbers uit Woudenberg opgericht. SVW heeft zich in de afgelopen 34 jaar ontwikkeld tot een vooraanstaande vereniging in de regio Woudenberg. SVW heeft grote talenten voortgebracht als Carl en Frank Verheijen op het langebaan schaatsen en in het marathonschaatsen Peter van der Pol.

 

De activiteiten van SVW beperken zich niet alleen meer tot het schaatsen, maar het skeeleren is daar als actieve discipline bij gekomen. In de jaren 2009/2010 is SVW landelijk in de publiciteit gekomen door de eerste landelijke toertocht op natuurijs op het Henschotermeer te organiseren. Dit was een grote hype in de landelijke media en voor even was Woudenberg het middelpunt van Nederland.

 

Activiteiten van SVW zijn ondermeer: De zomertrainingen aan het Doornse gat ter voorbereiding op het winterseizoen, maar ook skeeler en fiets trainingen in de zomer. Schaatstrainingen op de kunstijsbaan op “de Vechtsebanen” in Utrecht en het organiseren van wedstrijden op deze kunstijsbaan. Het organiseren van Jeugdschaatsen op de zaterdagmiddag is een prachtige activiteit van onze vereniging.

 

Elk jaar in de maand oktober wordt er voor de Woudenbergse schooljeugd een schaatsclinic georganiseerd. Hieraan nemen zo’n 300 kinderen van de basisscholen in Woudenberg deel. Tijdens natuurijsperiodes worden er op het Henschotermeer en het Leersumse Veld wedstrijden, toertochten en verenigingsactiviteiten georganiseerd.

 

SVW is een sportieve, bruisende en gezellige vereniging op wedstrijd-, recreatie- en jeugdgebied. Info: svwoudenberg.nl

bottom of page