top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

WOUDENBERG VERTELT #COLUMN9

Beweging is essentieel!

Na 35 jaar Sport & Health Bodyflash is het in deze coronatijd wel heel duidelijk geworden dat bewegen essentieel zou moeten zijn. Helaas denkt de Overheid hier anders over en zijn we inmiddels al maanden gesloten. Ondanks dat we kunnen garanderen dat er binnen bij Bodyflash veilig gesport kan worden mogen we niet de deuren openen voor onze, normaal gesproken, ruim 1000 leden. Onbegrijpelijk dat je wel onbeperkt drank kunt kopen in de slijterij en bij fastfood ketens wel terecht kunt voor ongezond eten en drinken, terwijl sportcentra die een grote bijdrage leveren aan de gezondheid van iedereen niet essentieel zijn. Dat sporten gezond is hoeven we niemand meer uit te leggen, zeker in deze tijd wordt duidelijk dat fitte mensen die meer weerstand hebben veel minder kwetsbaar zijn voor het coronavirus. Sterker nog: Het laatste onderzoek in de UK bevestigd dat de kans dat je overlijd aan het coronavirus groter is bij te weinig beweging. Sport en bewegen is voor een mens dus van levensbelang en daarom essentieel! Sporten is het beste medicijn en daarom moet daar nog veel meer aandacht voor komen. Hopelijk helpt het sportakkoord hierbij en kunnen we samen de Woudenbergers meer in beweging krijgen.


Sporten moet je leren

De Overheid zal in de basis anders moeten omgaan met sport en bewegen. Het sportakkoord is leuk bedacht maar het begint bij het opvoeden van de jeugd die, nog meer dan vroeger, gymlessen zouden moeten krijgen in het basisonderwijs. Ook buiten moeten er veel meer aantrekkelijke en uitdagende speel mogelijkheden gecreëerd worden. Bovendien zal er op de scholen veel meer aandacht besteed moeten worden aan een gezonde levensstijl waaronder gezond eten. Sporten en gezond leven moet je van jongs af aan leren zodat het in je systeem gaat zitten en je het ook vanzelfsprekend gaat vinden. Het is heel moeilijk om “ouderen” die in hun jeugd nooit hebben gesport op latere leeftijd aan het sporten / bewegen te krijgen.

Voor alle leeftijden

Bij Bodyflash hebben we sportactiviteiten voor alle leeftijden. Zowel individueel als in groepsverband zijn er vele mogelijkheden. Natuurlijk is er bij Bodyflash altijd begeleiding van vakbekwame instructeurs bij al onze activiteiten. Groot voordeel is dat we 7 dagen per week open zijn. Er is dus wat de factor tijd betreft geen drempel om te beginnen met sporten. Maar alleen bewegen is niet voldoende om fit te worden en te blijven. Alle draait om je de juiste levensstijl en daarom gaat onze service verder dan alleen het aanbieden van sportactiviteiten. We gaan ook aan de slag met je eet- en drinkgewoontes. Want als je zoveel mogelijk resultaat wilt hebben dan is voeding het belangrijkste onderdeel. M.a.w.: je doen en laten thuis is nog belangrijker voor het resultaat als die paar uurtjes in de week sporten.

Lifestyle lidmaatschap

Lid worden van Bodyflash betekend dat we aan de slag gaan met je levensstijl. Je krijgt advies over, afhankelijk van je doelstelling, de voor jou meeste geschikte activiteit en een persoonlijk voedingsplan. Want of je nu een paar kilo spiergewicht erbij wil hebben of een paar kilo wilt afvallen, gezonde voeding is in beide gevallen het belangrijkste. Diëten geloven we niet in, het gaat om de juiste levensstijl die je eigen moet maken. En dat is echt niet zo moeilijk met de juiste begeleiding. We krijgen straks veel werk want de coronakilos zullen er toch weer af moeten. Op naar het oude normaal maar dan met een gezondere lifestyle!


Kees en Margriet Vink


Ik geef de pen door aan Jonathan Riezebosch (buurtsportcoach Woudenberg)

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page