top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

WOUDENBERG VERTELT #COLUMN7

Door Eldert de Weijer, voorzitter van Tennis- en Padelvereniging ’t Schilt.

“ ’t Schilt: een groeiende club waar padel en tennis hand in hand gaan”


Met dank aan Andre Koudijs van tafeltennisvereniging Smash van wie ik het stokje mocht overnemen, schrijf ik graag een blog voor sportinwoudenberg.nl.

Voor de mensen die mij niet kennen, ik ben Eldert de Weijer, geboren en getogen Woudenberger. Sinds 2018 ben ik voorzitter van tennis- en padelvereniging ‘t Schilt. Zelf sport ik mijn hele leven al. Begonnen met voetballen, daarna veel hardgelopen en natuurlijk tennis.


Naar mijn idee is een van de grote krachten van ons mooie dorp het actieve verenigingsleven. Heel veel mensen zijn ook wel betrokken bij een van de clubs. Sommige mensen komen op meerdere plekken omdat ze naast voetballen, tennissen of naast tennissen bijvoorbeeld volleyballen. Ook zie je de mix in gezinnen terug waar de dochter bijvoorbeeld korfbalt en de zoon padelt en voetbalt.


Daarom vind ik het sportakkoord ook zo’n mooi iniatief! Met het lokaal sportakkoord kunnen we, met de samenwerking van de deelnemers en onmisbare support van de gemeente, het sporten en bewegen verder promoten in Woudenberg. Een divers aanbod van sport en bewegen in Woudenberg, “voor ieder wat wils”, hoe mooi is dat!


En we weten allemaal dat sporten en bewegen bijdraagt aan een goede lichamelijke- maar ook geestelijke gezondheid en daardoor ook een positieve invloed heeft op de zorgkosten.

In deze tijd misschien nog wel belangrijker dan ooit.


Voor ieder wat wils bij ’t Schilt

Voor ieder wat wils is zeker van toepassing bij ’t Schilt.

Wij zijn een gezellige en actieve vereniging voor jong en oud. Er staan hier kinderen van 6 op de baan maar ook oudere leden van ruim 80 die een balletje slaan en op deze manier heel gezond bezig zijn. Iedereen beleeft op zijn of haar manier plezier op de club, op ieders eigen niveau, en dat het hele jaar door!


En dat niveau kan natuurlijk nog beter worden door onze gediplomeerde tennis- en padeltrainers die leuke en leerzame lessen geven zowel voor de jeugd als senioren. Het leuke van tennis en padel is ook dat je naast de mensen op de club ook mensen leert kennen van andere clubs waar je tegen speelt, bijvoorbeeld tijdens een open toernooi waarmee je na de wedstrijd een drankje drinkt, buiten op het terras of in ons gezellige clubhuis. Momenteel kunnen we gelukkig “vrij spelen” en lessen maar zie zeker uit naar het moment dat we àlle mooie activiteiten weer kunnen organiseren.


De club timmert aan de weg

Maar corona of niet wij groeien en bloeien door. TV ‘t Schilt is een club voor iedereen waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. Een vereniging met veel enthousiaste vrijwilligers die hart voor de club hebben. Een club die ook in deze tijd niet stil staat en aan de weg timmert om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst iedereen fijn kan sporten op een prachtig onderhouden park. Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op Tennis en Padelvereniging 't Schilt of stuur een mail. We beantwoorden je vragen en vertellen graag over alles dat ’t Schilt te bieden heeft.


Tot ziens op ’t Schilt!


Graag geef ik het stokje door aan Denise de Ridder van LONGA, een prachtige vereniging met een breed sport- en beweegaanbod.


Sportieve groeten van een trotse voorzitter,

Eldert de Weijer
84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page