top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

WOUDENBERG VERTELT #COLUMN5

Met de mooie slotvraag van Tim Stolzenbach in het achterhoofd is het estafettestokje der columns bij mij terecht gekomen. Dat sport verbindt is iets dat vaak wordt geschreven en gezegd; de praktijk wijst uit dat dit meer dan waar is. Doordat we in Sporthal de Camp ruimte te kort komen om al onze teams de juiste hoeveelheid trainingstijd te geven zochten we enkele jaren geleden extra trainingsruimte.


Dankzij de medewerking van Tim vonden we die bij Reinaerde en konden we belangeloos gebruik maken van hun sportzaal! De intentie was om af en toe wat bewoners naar trainingen te laten kijken, maar doordat de trainingen ’s avonds plaats vinden is dat er (nog) niet van gekomen. Als tegenprestatie hebben we als scheidsrechters opgetreden op het bedrijfsvolleybaltoernooi van Reinaerde. De verbinding zoeken hoeft dus niet altijd “groots en meeslepend”! Wellicht dat dit voorbeeld anderen inspireert en op mooie gedachten brengt?


Als voorzitter van Volleybalvereniging Woudenberg is er ook regelmatig contact met mede-

voorzitters, SNO (in de persoon van Jonathan Riezenbosch) etc.. Vaak heel praktisch via WhatsApp, waarin de zinnen vaak beginnen met “Hoe doen julie ....?” Of “Wij doen dit; het leek me goed om jullie dat te laten weten”. Openheid en transparantie brengt vertrouwen en met dat als basis zijn de onderlinge contacten warm te noemen. Anders was het ook nooit tot een Lokaal Sportakkood gekomen en deze column nooit geschreven!


Halverwege deze column is het woord “Corona” nog niet gevallen. Daar kan ik natuurlijk niet

omheen. Een vereniging besturen tijdens Corona-tijd is niet optimaal. Niet in de laatste plaats doet het pijn om onze mooie sport niet te kunnen beoefenen. Het is dan zaak om je te focussen op het op orde houden van de (financiële) huishouding en binnen de maatregelen te onderzoeken wat wel mag en kan. Buiten sporten mag onder voorwaarden en ook in dat kader helpen de goede onderlinge contacten weer mee: onze mini’s gebruiken het kunstgrasveld van de korfbalvereniging en op korte termijn gaat een deel van onze jeugd en de senioren die dat willen ook weer de “wei” in. Dat zijn de lichtpuntjes die je af en toe nodig hebt! Hopelijk kunnen we na de zomer weer los; al was het maar om weer te kunnen trainen.


Zoals iedereen heeft kunnen lezen hebben we ons recreantentoernooi ook voor dit jaar moeten schrappen en hebben we ons jubileumfeest uitgesteld naar 2022. Feesten met de rem erop levert per definitie geen feest op en dus was dat wat ons betreft de juiste beslissing.


Graag besteed ik nog wat tekst aan onze trouwe sponsoren. De kwalificatie “trouw” is op zijn plaats, omdat tot op heden iedereen aan boord is gebleven. Velen van hen ken ik al heel lang, dus ik kan aardig inschatten waar momenteel de pijn groot is als gevolg van de crisis die we met elkaar door moeten. Hun steun waarderen we zeer en we denken momenteel na over een manier om die waardering wat explicieter te maken.


Tot slot moet ik het stokje natuurlijk weer doorgeven. De praktijk leert dat de grotere verenigingen in Woudenberg een groot deel van de publiciteit naar zich toe trekken. Dat zou er toe kunnen leiden dat andere verenigingen wat van de radar verdwijnen. Om die reden geef ik het stokje dan ook graag door aan TTV Smash!


Jos van der Lee

Voorzitter

Volleybalvereniging Woudenberg
139 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page