top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

WOUDENBERG VERTELT #COLUMN4

Ik neem graag het spreekwoordelijk stokje van je over Michel, bedankt. Graag geef ik antwoord op jouw vraag “welke mogelijkheden zien wij als maatschappelijke organisatie om samen te werken met sportverenigingen”. Volgens mij zijn de mogelijkheden die er liggen eindeloos, zowel van onze kant als aan jullie kant. We moeten elkaar alleen vinden en over en weer onze wensen uitspreken. Ik denk dat de kracht ligt in verbinden en die verbinding is sinds het Sportakkoord in 2020 sterker geworden. Dit sportplatform draagt hier ook weer een steentje aan bij. Woudenberg gaat dus de goede kant op!


Ik wil jullie graag iets meer vertellen over onze geweldige sport MATP.

Ik denk oprecht dat dit een van de meest onbekende sport is in Nederland, aangezien Woudenberg pas de 3de plek in Nederland is waar je deze sport kunt beoefenen. MATP is ontstaan in Amerika en staat voor Motor Activity Training Program. Dit programma houdt in dat mensen met een zeer ernstige meervoudige beperking door middel van een trainingsprogramma hun vaardigheden vergroten. Hoe klein deze vaardigheden ook mogen zijn. Voor jullie beeldvorming, je kunt gaan trainen om een balletje te leren gooien. Dit lijkt voor de meeste van jullie vanzelfsprekend, maar voor deze doelgroep is dat echt topsport. Deze sport is daarom ook een onderdeel bij de Special Olympics. Misschien hebben wij in de toekomst wel een olympisch kampioen in ons midden.


Maar momenteel hebben ook wij te maken met de huidige Corona maatregelen. De zorg wordt op dit moment hard geraakt en aangezien deze doelgroep van onze zorg afhankelijk is heeft dit enorm veel impact.


Contact met verwanten/vrijwilligers is tot op dit moment minimaal, dit houdt in dat MATP geen doorgang kan vinden omdat wij deze verwanten/vrijwilligers nodig hebben in het begeleiden van de sporters. Wij hopen dan ook dat 2021 ons jaar gaat worden en dat wij kunnen gaan starten met MATP! De voortekenen zijn gelukkig erg positief. Alle bewoners die woonachtig zijn op de Heygraeff zijn 2 weken geleden allemaal voor de 2de keer gevaccineerd. Dat houdt in dat wij weer vooruit kunnen gaan kijken.


Graag geef ik het stokje door aan Jos van der Lee van de Volleybalverenging. Wij hebben namelijk al enkele jaren een geweldige mooie samenwerking. Deze samenwerking laat zien dat maatschappelijk organisaties en verengingen elkaar kunnen versterken. Jos zie jij voor andere verenigingen mogelijkheden om ook zo’n mooie samenwerking aan te gaan?


Rest mij jullie allen een goede gezondheid te wensen. En mocht het later dit jaar weer mogelijk zijn eens uit te nodigen op ons mooie terrein de Heygraeff!


Tim Stolzenbach

Fitcoach Reinaerde

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page