top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

WOUDENBERG VERTELT #COLUMN3

Dank je wel voor het doorgeven Sylvia en ik sluit me aan bij jouw woorden dat ook ik het erg leuk vind om een column te mogen schrijven voor de website Sportinwoudenberg.nl.

Graag wil ik jullie straks meer vertellen waarom ik het belangrijk vind dat we nu een prachtig sportplatform in Woudenberg hebben.


Maar allereerst wil ik jullie wat vertellen over onze mooie voetbalvereniging. Onze vereniging is een hechte vereniging waar iedereen met veel plezier week in week uit zijn of haar sport bedrijft. Niet alleen zelf sporten is een bezigheid op onze club, ook het vrijwilligerswerk en het als supporter bezoeken van één van de wedstrijden is een reden waarom veel Woudenbergers naar ons sportpark komen. De meeste van meer dan duizend leden, vrijwilligers en sponsoren hebben dit helaas het afgelopen jaar moeten missen. Want hoe gezellig is het om met elkaar te sporten, een training te geven, een bardienst te draaien, een wedstrijd te fluiten, activiteiten te organiseren of ons sportpark te onderhouden en ervoor te zorgen dat we het mooiste sportpark van Midden-Nederland hebben. Juist na zo’n periode besef je des te meer hoe belangrijk en toch ook wel bijzonder het is om samen te komen op onze club. Ik kan zelf niet wachten totdat het straks zover is dat alles weer normaal is en we het ‘oude’ leven weer met elkaar kunnen oppakken. Hoe mooi zou het zijn als we eind augustus tijdens de viering van ons 60-jarig bestaan, allemaal weer samen kunnen komen. Ik zeg; ‘we gaan ervoor’!


Ruim anderhalf jaar geleden zijn we gestart om het Lokaal Sportakkoord met een aantal vrijwilligers uit te werken. Gedurende deze periode heb ik veel betrokken Woudenbergers mogen ontmoeten en kunnen zien hoe zij allemaal hebben meegewerkt aan het Lokaal Sportakkoord. Eén van de ideeën was het ervoor zorgen dat meer Woudenbergers in beweging komen, in welke vorm dan ook. Dit hebben we als volgt aangepakt. Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat er één centraal punt is gekomen in de vorm van het online platform ‘Sportinwoudenberg.nl. Hier kunnen Woudenbergers sinds eind 2020 terecht en zien welk sportaanbod er in Woudenberg is.

Naast het online platform voor de Woudenbergers is er ook een fysiek platform ontstaan waar we als sportverenigingen, verschillende maatschappelijke organisaties en de (sport)bedrijven elkaar hebben gevonden. Dit gremium was er nog niet. Ik vind het persoonlijk belangrijk dat ook wij als verengingen elkaar moeten kunnen versterken. Dit doen we onder andere door het delen van onze gemeenschappelijke uitdagingen en samen kijken waar we elkaar kunnen helpen. Of dit nu het gebruik maken van elkaars faciliteiten is of het centraal inkopen van goederen of diensten, het is goed om dit meer met elkaar te doen. Hiermee lossen we problemen op, sparen we kosten uit en zorgen we ervoor dat dit ook voordelen oplevert voor de sportende Woudenbergers. Al met al ben ik supertrots op deze initiatieven en kijk ik uit naar onze samenwerking de komende jaren!


Graag zou ik Tim Stolzenbach van Reinaerde Fit (MATB) willen vragen om de volgende blog te schrijven. Ik ken Tim persoonlijk zelf nog niet, maar ik ben benieuwd hoe hij de afgelopen periode heeft ervaren. En wij als voetbalvereniging hebben al een G-team, maar welke mogelijkheden om samen te werken met de sportverenigingen en maatschappelijke organisaties ziet Tim?


Rest mij niets meer dan jullie later dit jaar van harte uit te nodigen op ons sportpark en zelf te ervaren hoe mooi onze korfbal- en voetbalvereniging zijn!


Michel van Raaij

Voorzitter v.v. Woudenberg142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page