top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

WOUDENBERG VERTELT #COLUMN25

Toen ik een uitnodiging kreeg om mee te denken over het sportakkoord voor de gemeente Woudenberg dacht ik meteen aan de kansen die het zou geven voor de Jan Ligthartschool waar ik al jaren met veel plezier werk.


Sporten en lekker veel bewegen hoort bij een gezonde levensstijl. Op onze school is dit een van de 7 gewoontes van S. Covey, die als een rode draad door ons onderwijs lopen. Gewoonte 7: de zaag scherpen staat bij ons dan ook hoog in het vaandel.


Wanneer ik terugdenk aan mijn tijd op de toen nog lagere school waren het speelkwartier en gymles voor mij favoriet. Na schooltijd was ik altijd buiten te vinden, vaak hoog in bomen of rolschaatsend door het dorp. Bij de voetbalvereniging was er in die tijd nog geen plaats voor meisjes maar gelukkig kon ik wel op tennis. Toen het basketbalpleintje in het dorp verscheen was ik daar vaak te vinden. Dan komt er de tijd dat onze drie kinderen zich aansloten bij sportverenigingen. Het weekend stond dan ook lange tijd in het teken van langs de lijn, rijden met een auto vol opgewonden kids, sporttenues wassen, helpen in de kantine en genieten van voetbal, schaatsen en honkbal. Voor mijzelf was in die tijd een avondje bij de basketbalvereniging Woudenberg heerlijk en de prachtige omgeving waarin wij hier wonen heeft al vele wandelkilometers opgeleverd. Een paar jaar geleden heb ik de uitdaging aangenomen om te gaan golfen. Waarvan ik jaren dacht dat dit toch echt geen sport was, ben ik nu helemaal om en sta ik zeker twee keer per week fanatiek tegen dat kleine balletje te meppen op de prachtige baan van Kromme Rijn in Bunnik.


Juist deze golf uitdaging brengt mij weer terug bij ons Woudenbergs sportakkoord en de samenwerking met de Jan Ligthartschool. De aangesloten sportbuurtcoaches geven in samenwerking met de sportverenigingen clinics zodat alle kinderen kennismaken met verschillende sporten. De leerlingen hebben een strippenkaart meegekregen waardoor ze bij elke sportvereniging proeflessen kunnen volgen. De Jan Ligthartschool heeft middels het sportakkoord een samenwerking met Reinaerde Fit op kunnen zetten en binnenkort komt Ilse van de Burgwal, bondscoach Nederlands para-badminton team een inspirerende presentatie geen voor onze leerlingen van de bovenbouw. Daarbij draagt dit alles ook nog een steentje bij aan het behalen van het vignet "Gezonde School”, een prachtige win-win.


Een goede, duurzame samenwerking tussen Sport in Woudenberg en niet alleen de jan Ligthartschool maar alle scholen in Woudenberg is van groot belang in het stimuleren van nog meer sport en bewegen voor onze kids.


Christel Gilsing


Locatieleider Jan ligthartschool

124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page