top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

WOUDENBERG VERTELT #COLUMN23

In beweging!


De sportzomer van 2021 zit erop. Een fantastische reeks dat startte met Roland Garros gevolgd door Wimbledon, het EK voetbal, de Tour de France, de Formule 1 met Max Verstappen en natuurlijk de recordoogst aan medailles voor Nederland bij de Olympische spelen in Tokio. Inmiddels is het nieuwe sportseizoen alweer van start, zijn de eerste competitieduels in de Eredivisie gespeeld en zijn alle amateursporten in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eindelijk weer echte wedstrijden en - niet onbelangrijk - met publiek. Wat hebben we dat gemist het afgelopen jaar. Meer dan ooit bewijst sport de waarde voor de samenleving, zowel sportief als sociaal.

Het afgelopen corona-jaar was een wake-up call voor het belang van sport en vitaliteit. Een gezonde en actieve leefstijl blijkt een belangrijke bijdrage te kunnen leveren in de bestrijding van de impact van het coronavirus. Dit is wat mij betreft nog steeds een onderbelicht thema in de politieke aanpak van de crisis. Juist daarom is Sport in Woudenberg een super mooi initiatief om ons dorp in beweging en vitaler te krijgen.

Zelf ben ik tijdens de corona-periode weer meer gaan hardlopen. In eerste instantie om vanuit het thuiskantoor buiten wat frisse lucht te krijgen, even te bewegen en het hoofd leeg te maken. Dit groeide echter al snel uit naar bijna dagelijks een rondje lopen. Uiteindelijk heeft het mij doen besluiten om een lang gekoesterde wens om een marathon te lopen concreet te maken. De afgelopen periode heb ik flinke trainingsarbeid geleverd onder leiding van een persoonlijk schema opgesteld door Aart Stigter. Op 17 oktober moet het gaan gebeuren in Amsterdam, tenminste als ik heel blijf.


Naast het hardlopen ben ik als vrijwilliger betrokken bij de voetbal- en korfbalvereniging en ben ik voorzitter van de Florijn Winterloop. De editie van de Florijn Winterloop 2021 kon helaas niet doorgaan. Gelukkig zijn de vooruitzichten op dit moment goed en zijn we als commissie en vrijwilligers met vol enthousiasme weer druk met de organisatie van de 34ste editie op zaterdag 8 januari 2022.

De Florijn Winterloop is een uitgelezen kans om in beweging te komen. Voor de beginnende lopers is er een hardloopcursus die je begeleidt naar de start van de 5 of 10km bosloop. De cursus wordt gegeven door ervaren hardlooptrainers van RunXperience onder de bezielende leiding van Marc Cinjee. Echt een aanrader en maakt het voor bijna iedereen mogelijk om deel te nemen aan het hardloopevenement. Naast het hardlopen hebben we ook de Florijn Winterwandeling op het programma, dus voor elk wat wils en geen excuus om niet in beweging te komen.


Wat zou het mooi zijn om zeker na dit bijzondere jaar waar veel niet mogelijk was een record aantal Woudenbergers aan de start van de Florijn Winterloop te zien. Dan komt Woudenberg pas echt in beweging!

Mark van Vugt
37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page