top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

WOUDENBERG VERTELT #COLUMN20

Als enige lid van het kernteam #sportinwoudenberg hou ik me niet beroepsmatig bezig met sport en beweging. Je kunt het dus ironisch, vreemd, interessant of ongewoon noemen dat uitgerekend ik wel plaatsgenomen heb in dit kernteam. Ik kan je echter verzekeren: het is fantastisch om onderdeel te mogen zijn van alle mooie ontwikkelingen die er op het gebied van sport en beweging in Woudenberg (staan te) gebeuren. Zelfs – of misschien wel juist – interessant voor iedereen die zich niet beroepsmatig of op hoog niveau met deze thema’s bezighoudt!

Sporten als sociale activiteit Als rasechte Limburgse, inclusief zachte G, verhuisde ik zo’n vijf jaar geleden naar deze regio. Ik kende hier vrijwel niemand (op de vriendengroep en familie van mijn vriend na) en ik werk voor mijn eigen bedrijf standaard vanuit huis. Geen collega’s, weinig contact met buren of dorpsgenoten, geen vrienden in de buurt. Kortom: weinig tot geen eigen sociale contacten.

In het dorp waar ik vandaan kom, werd ik lid van de volleybalvereniging toen ik een jaar of tien was. Niet eens omdat het me zo’n leuke sport leek of omdat ik uit een volleybalfamilie kwam – verre van, maar omdat mijn vriendinnetjes ook allemaal waren gaan volleyballen. Daar werd een nieuwe liefde geboren. Teamsport bleek helemaal mijn ding en ook het volleybalspel zelf vond ik fantastisch, (technisch) uitdagend en interessant.

Voor mij was het dus een logische stap om die hobby hier voort te zetten. Ik deed een aantal proeftrainingen bij Volleybalvereniging Woudenberg en besloot al snel lid te worden.

‘Beweeg’redenen Mijn voorganger Paul IJmker schrijft in zijn column: “Je traint voor jezelf om je eigen doel te bereiken en uit ervaring weet ik als je het volhoudt het vanzelf beter gaat.” Ik vind het fantastisch om te zien dat iedereen zo zijn eigen ‘beweeg’redenen heeft om te gaan sporten of bewegen. Doelen bereiken is voor mij persoonlijk namelijk helemaal geen drijfveer om te sporten. Begrijp me niet verkeerd: als ik oog in oog sta met de tegenstander op het volleybalveld, wil ik zeker ook voor de winst gaan! Maar voor mij gaat sporten nog veel meer om sociaal contact, gezelligheid, (samen) plezier hebben.

Inmiddels heb ik naast mijn wekelijkse volleybaltrainingen- en wedstrijden ook mijn weg naar Z-dance Event weten te vinden, waar ik wekelijks een lesje Zumba volg. Als het lekker weer is, trek ik mijn skates aan en verken ik de omgeving al skatend samen met twee buurvrouwen. Een competitief element is in beide gevallen niet van belang; gezelligheid, sociaal contact en plezier des te meer.

Sport jij nog niet? Paul geeft in zijn column al diverse goede adviezen, waar jij dat ene advies uit kunt halen dat voor jou werkt: stel doelen en beloon jezelf als je die gehaald hebt, sport samen met vrienden of zoek een vereniging of club (zie ook onze strippenkaart). Daar voeg ik graag nog een tip aan toe; ik ben ervan overtuigd dat die voor iedereen zou moeten gelden. Zoek een sport- of beweegvorm waar je plezier aan hebt, waar je oprecht van kunt genieten. Zie sporten als een feestje!

Een betere algehele gezondheid of fysieke gesteldheid, een gezond(er) gewicht en meer spierkracht zijn dan geen doelen op zich meer, maar een (hele) mooie bijkomstigheid van een leuke activiteit/hobby!75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page