top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

WOUDENBERG VERTELT #COLUMN2

Door Sylvia van Waveren, voorzitter Korfbalvereniging Woudenberg.

́Trots op onze club ́


Wat leuk om een blog te mogen schrijven voor de nieuwe website Sportinwoudenberg.nl. Dat geeft mij een mooie gelegenheid om de korfbalclub, waarvan ik al een aantal jaren voorzitter ben, aan jullie te presenteren, vooral in deze uitzonderlijke periode.


Nou, dat korfballers geen watjes zijn hebben we nu wel bewezen. In de winter korfballen we namelijk normaal gesproken in de zaal. Dat kon nu dus niet, en daarom hebben we besloten dit winterseizoen door te blijven trainen op onze kunstgrasvelden buiten. Nou waren het weer en de temperatuur ons in de meeste gevallen gunstig gezind, toch ben ik heel verrast dat het iedere zaterdag volle bak was op het veld. Van de hele kleine kangoeroetjes tot de oudere jeugd. De kantineploeg zorgde dan dat ze warm werden gehouden met warme chocomel, broodjes met warme worst en andere lekkernijen.


Het mag duidelijk zijn, door onze enthousiaste vrijwilligers wordt er alles aan gedaan om onze club aan het sporten te houden. Er wordt heel veel door heel veel vrijwilligers binnen de club voor elkaar gebokst. In niet al te optimale omstandigheden. Zo wordt door onze zeer actieve jeugdcommissie iedere zaterdag een uitdagend programma opgesteld voor de jeugd. De aantrekkelijke onderlinge wedstrijden worden daarnaast ook vaak gestreamd zodat de ouders thuis kunnen meegenieten. En volgende week zaterdag wordt er zelfs door hen een alternatieve Florijnwinterloop georganiseerd! Een hardloopwedstrijd vanaf het sportpark tussen de teams onderling. Laat maar weer zien hoe inventief we zijn. En onze FIOD, de feestcommissie, presteert het om pubkwissen en bingo’s te organiseren waar zo’n beetje de hele vereniging inclusief ouders en grootouders aan mee doen.


Wat fijn ook dat vanaf deze week ook de senioren t/m 26 jaar weer een wedstrijdje mogen spelen onderling. Maar wat enorm sneu voor een aantal oudere senioren, vaak de fanatiekste spelers in onze selectie. Doordat korfbal vooral ook een vakkenspel is, is deze situatie enorm ongelukkig. We hopen dat deze situatie niet lang gaat duren en dat ze binnenkort ook in teamverband mee mogen trainen.


Al deze mooie initiatieven en door de altijd in mogelijkheden denkende leden maakt me enorm trots op onze club en ik vind het een enorme eer om bij deze actieve club de voorzitter te zijn. Ben je nieuwsgierig, kijk maar eens op de site van www.kvwoudenberg.nl voor meer informatie over de korfbalclub en de mooie sport korfballen.


De korfbal- en voetbalclub delen beide de mooi accommodatie op Sportpark De Grift. Ik vind het daarom leuk als Michel van Raaij van Voetbalvereniging Woudenberg, de volgende blog schrijft.


178 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page