top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

WOUDENBERG VERTELT #COLUMN18

Bijgewerkt op: 12 jul. 2021


Sporten het levert je meer op dan je denkt. In 2020 stond mijn 50 ste officiële marathon op de planning, maar na 14 jaar hardlopen met ruim 600 wedstrijden kwam plotseling een rare corona periode. Geen wedstrijden meer en trainen met club maatjes niet meer of beperkt mogelijk. De motivatie om te trainen nam af. Gek genoeg was zo'n periode ook wel goed voor de bewustwording, het draait niet alleen om de wedstrijden.

Sporten omdat het leuk is en energie geeft, gezond is voor het lichaam en verhoogt de weerstand. Vanaf de dag dat ik met hardlopen begon geen griepje meer gehad.

Tot 2006 was ik vooral passief sporter en keek ik met bewondering naar de prestaties van o.a. de Woudenbergers Adrienne Herzog, Erik Willaarts & Carl Verheijen. Min of meer bij toeval kwam ik in april 2006 met een bedrijvenloop in Utrecht in aanraking met hardlopen en heb mij dat jaar ook aangesloten bij loopgroep Woudenberg (wat tegenwoordig op dinsdagavond door Runxperience wordt georganiseerd). Buiten een goede conditie ben ik door deze hobby Ilonka tegen gekomen waar ik inmiddels bijna 6 jaar mee ben getrouwd.

Uiteraard staat de Florijnloop ook jaarlijks op de agenda. Een prachtig Woudenbergs evenement en voor degene die niet willen of kunnen hardlopen is er ook een mogelijkheid voor een prachtige wandeling. Helaas kon het door Corona dit jaar niet doorgaan, we kijken nu nog meer uit om in januari 2022 aan de start te staan. Eerst komen nog de plaatselijke henschotermeergames op 14/7 en 25/8 met daarbij de keuze voor hardlopen of combi zwemmen-lopen en een kidsrun. Info op de website https://henschotermeergames.nl/informatie/zomereditie2021/

En de 50ste marathon gaat er dit najaar eindelijk komen. Op 24 oktober gaat het in Rotterdam gebeuren er van uitgaande dat Corona dit feestje niet zal verpesten en de doelstelling pr < 2.36.06 gerealiseerd gaat worden.

Rik Wolswinkel


181 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentario


Tiny Raijmakers
Tiny Raijmakers
05 jul 2021

Maak er in Rotterdam een feestje van Rik.

Me gusta
bottom of page