top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

WOUDENBERG VERTELT #COLUMN14

Ik neem graag de pen in ontvangst van Arieene. Wij worden altijd heel blij als wij zien dat iedereen veel plezier beleeft aan zijn of haar sport. Wat is er nou mooier dan landgoed Den Treek daarvoor te delen.


Het seizoen is voor ons weer begonnen en wij zijn blij dat wij ondanks alle maatregelen toch lekker naar het bos kunnen met de paarden. Wij als mensen vinden dit fijn maar misschien vinden de paarden dat nog wel fijner.

Het buitenrijden doen wij door heel Nederland. Zo zijn wij vorige week nog naar de Veluwe geweest. Maar als wij dan weer thuis zijn en dan weer een rondje door Den treek rijden komen wij toch altijd weer tot de conclusie dat dit bos toch echt het meest gevarieerde, mooiste en best onderhouden bos van Nederland is. Hier moeten wij met zijn alle heel zuinig op zijn.


Als wij naar het bos willen moeten wij helaas door ons mooie dorp rijden en daar laten onze paarden nog wel eens wat vallen. De meeste dorpen hebben tegenwoordig een ruiterpad door het dorp naar het bos lopen. Zo heeft niemand last van de mest die achterblijft. Helaas loopt de gemeente Woudenberg hierop achter, er wordt voldoende gebouwd maar rekening houden met de paardensport valt nog niet mee.

Als wij terug zijn gaan wij altijd de mest opruimen. Dit duurt soms wel een aantal uur. Wij snappen goed dat dit ergernis oplevert bij mensen.


Ik neem jullie graag mee in hoe een dag van mij eruitziet.

Om 07.30 uur begin ik met alle paarden en pony’s bij ons op stal te voeren. Na het eten gaan de paarden en pony’s in groepjes naar de wei. De nieuwe wijk Het Groene Woud kan daar heerlijk van mee genieten. Rond 09.00 uur starten de eerste lessen. Ik geef individueel les of groepslessen. Dit zijn in de ochtend vrijwel altijd volwassenen. Omdat niet alle paarden en pony’s te gelijk naar buiten kunnen moeten wij voor de lunch de groepen wisselen. Naast deze activiteiten heb ik ook mijn eigen paarden nog die ik fanatiek rijd. Rond 15.30 uur komen de eerste kinderen die enthousiast aan komen lopen of fietsen voor hun les. Na het avond eten heb ik nog een aantal groepslessen voor volwassenen. Rond 21.00 uur is de laatste voerronde en om 22.30 uur loop ik nog een rondje langs de paarden en kan ik tevreden gaan slapen.


Paarden is een manier van leven, het verveelt nooit en je bent nooit te oud om er mee te beginnen. Het omgaan met paarden is alleen wel verslavend!


Als ik zie hoeveel de kinderen maar ook de volwassenen ervan genieten als zij bij ons naar de les komen dan weet ik weer waar ik het allemaal voor doe. Geen dag is hetzelfde en er gaat geen dag voorbij dat ik de paarden niet met plezier begroet.


Het tussen de paarden zijn is mijn manier van leven, iets wat ik iedereen kan aanraden.


Ik geef de pen graag door aan een natuurliefhebber die ik in Den Treek en in de Voorhof tegen kom. Hij is heel sociaal en kan ons nog heel veel leren. De pen gaat door naar Johan Tiescheffer.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page