top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

Woudenberg Vertelt! Column #36

Sporten voor iedereen!

Sporten is veel meer dan een goede en leuke manier om gezond(er) te worden en gezond te blijven. Door te sporten leer je nieuwe mensen kennen en ontstaan vriendschappen. Op die manier krijg je een netwerk om je heen en helpt het om eenzaamheid te bestrijden. Ook kan je door te sporten nieuwe vaardigheden leren, zoals bijvoorbeeld (beter) samenwerken.


Voor veel mensen is sporten ook heel vanzelfsprekend. Je gaat naar de voetbalvereniging of de sportschool, dansen of (tafel)tennissen. Je traint, speelt wedstrijden, samen met je team of alleen. Je doet waar je plezier in hebt. Toch is sporten en bewegen niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Als je bijvoorbeeld een handicap hebt, heb je misschien hulpmiddelen of een aangepaste training nodig.

Om dit mogelijk te maken werkt de gemeente Woudenberg sinds 2017 samen met 5 andere

gemeenten in de regio. Gezamenlijk kunnen we onder andere het aanbod in de regio in kaart

brengen, zodat mensen met een beperking makkelijker kunnen vinden waar zij terecht kunnen voor hun sport.


Maar onze ambitie gaat verder. Wij vinden dat iedereen in Woudenberg mee moet kunnen doen. Daarom zetten wij ons in voor passend sporten, écht voor iedereen. Dus ook voor doelgroepen die niet zo voor de hand liggen, zoals ouderen, mensen met een taalbarrière, mensen met een kleine beurs, mensen uit de lhbtiq+ community. Kortom: echt voor iedereen! Wij hopen dat alle

sportverenigingen die uitdaging samen met ons aan willen gaan.


Daphne de Kruif

Wethouder sport
41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page