top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

WOUDENBERG VERTELT COLUMN 27

Column voor Sport in Woudenberg


Jacqueline Stoel, Geeresteingroep Fysiotherapie & Sport


Ik ben geboren in Brouwershaven in zeeland en daar is mijn passie voor bewegen in en op het water ontstaan. Ik ging na mijn A diploma zwemmen gelijk bij de zwemvereniging verder met wedstrijdzwemmen. Ik heb dit gedaan tot mijn 26e op wedstrijdniveau. Ik zwom zowel wedstrijden in het zwembad als in het open water. Mijn passie lag vooral op de lange afstand in het open water. Daarnaast hield ik van buiten spelen en buiten sporten. Ik vond voetbal, tennis, skateboarden en fietsen heel leuk om te doen. Vanaf mijn tiende heb ik ook leren windsurfen van mijn vader en dat laatste doe ik nog steeds met zeer veel passie en plezier. Als er geen wind staat ben ik te vinden op de fiets of ga ik varen op mijn SUP board en geniet ik van de natuur.


Kortom bewegen is iets wat ik fantastisch vind en om die reden was mijn droom om fysiotherapeut te worden en te werken met sporters. In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en mocht ik blijven werken bij mijn stage adres Geeresteingroep. Inmiddels werk ik daar nog steeds en ben ik mede eigenaar geworden van deze mooie fysiotherapie praktijk. Van 2002 tot en met 2010 mocht ik als fysiotherapeut/manueel therapeut de Nederlandse zwemploeg begeleiden. Als hoogtepunt van die topsport werkjaren was ik onderdeel van de medische staf op de Olympische Spelen van 2004 en 2008.


Bij het werken in de topsport ben je ook altijd bezig met blessurepreventie en prestatieverbetering. Vooral dat eerste heeft altijd mijn interesse gehad. Geeresteingroep probeert hierbij in Woudenberg ook veel bijdrage te leveren aan blessurepreventie. Sinds een jaar zijn we als organisatie ons meer gaan verdiepen in het Athletic Skills Model (ASM). Dit is een visie omtrent veelzijdig bewegen met wetenschappelijke onderbouwing. Hierbij staat plezier voorop maar is er veel raakvlak tussen verschillende domeinen zoals zorg, onderwijs en sport. Geeresteingroep is nu bezig met een ontwikkelplan om het veelzijdig bewegen te stimuleren en daarbij is een les ontwikkeld die Skills & Fun heet en na de herfstvakantie in de Camp door ons zal worden verzorgd. Onze kinderfysiotherapeuten begeleiden deze les en laten kinderen daar zeer gevarieerd en veelzijdig bewegen. Op de lange termijn hopen we hiermee de motorische basis ontwikkeling van het kind te verbeteren maar ook een basis te geven voor zorgpreventie in de toekomst. We bewegen met zijn allen te weinig en tegenwoordig ook al op te vroege leeftijd. De digitalisering en individualisering van de samenleving draagt niet voldoende bij op gezond leef gedrag. Ik hoop als fysiotherapeut altijd mensen te stimuleren goed en veelzijdig te bewegen waarbij ze dus ook een “leven lang kunnen bewegen” met plezier en zonder al teveel ongemak. In Woudenberg kan dit op allerlei manieren als gebonden sporter maar ook als ongebonden sporter. Wij leveren als fysiotherapie praktijk ook een breed aanbod aan beweegmogelijkheden aan voor zowel jong als oud.
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page