top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

WOUDENBERG VERTELT! #34

hallo iedereen, mijn naam is Erwin Cortus. Ik ben 24 jaar en kom uit Woudenberg. Mijn hobby´s zijn Voetballen, Snowboarden en Fitness.


Sport

Ik heb met voetballen de hele jeugd doorlopen bij VV Woudenberg, ik ben hier op mijn 5e ongeveer begonnen en sinds een aantal jaar zit ik bij het 2e elftal. ik ben nu al zo'n 39 maanden geblesseerd en kan ik dus niet zelf voetballen dus ben ik teammanager geworden.


Blessure

Ik heb 3 jaar geleden met voetballen de Voorste kruisband in mijn linkerknie afgescheurd, toen heb ik bij de fysio op de praktijk, in het ziekenhuis en bij een kliniek allemaal tests en scan moeten doen om precies te kijken wat er allemaal kapot was in mijn knie. ´Gelukkig´ viel het mee en was het alleen mijn Kruisband en geen andere banden of de meniscus. Na een maand of 2 ben ik hier aan geopereerd en toen ging er een revalidatietraject van een jaar lang trainen in om maar weer te kunnen voetballen. Het is een best wel zware revalidatie, zowel mentaal als fysiek. Je krijgt heel vaak kleine tegenslagen en zijn er grotere drempels waar je tegenaan loopt. na 10 maanden revalideren heb ik nog een keer de zelfde kruisband afgescheurd. toen heb ik bewust even gewacht om hem weer te laten opereren omdat het heel veel energie kost zo'n revalidatie. Een jaar later is dat dan toch gebeurt en zou ik eigenlijk een 16 maanden lange revalidatie in gaan, toen zat het helaas niet mee en is er een infectie binnen in mijn knie gekomen. Hiervoor ben ik toen nog een keer geopereerd om alles van binnen helemaal schoon te maken, daarna heb ik 2 weken in het ziekenhuis gelegen aan de antibiotica. Wanneer dat eenmaal klaar was kon ik weer echt beginnen om die kruisband en alles daaromheen sterker te maken en nu 16 maanden verder mag ik eindelijk weer beginnen met hetgeen wat ik het liefste doe, voetballen.


werk

Ik werk nu ook zo'n 3 jaar bij SNO, eerst ben ik 1,5 jaar bij SNO Woudenberg aan de gang geweest en nu zijn we alweer 1,5 jaar open in Scherpenzeel. Ik sta hierbij vooral op de SNO+ groep maar ook ben ik bij de sport groep bezig. Hier in Scherpenzeel heb ik het ook erg naar mijn zin en ik vind het heel leuk om te zien en mee te maken hoe het groeit van 10 kinderen in de week naar ruim 60 kinderen. Ook heb ik zo nu en dan wat te doen voor de Buurtsportcoaches in Woudenberg. Zo heb ik bij het Beach toernooi geholpen en toen de gymlessen niet door konden gaan door covid heb ik samen met Stefan een hoop gymlessen buiten mogen geven.

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page