top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

Woudenberg maakt een vuist tegen vooroordelen

Bijgewerkt op: 10 feb. 2023

VV Woudenberg en de buurtsportcoaches van Woudenberg (SNO) gaan zich actief bezig

houden met het thema discriminatie en vooroordelen. Aanleiding hiervan zijn de verbindende en pedagogische mogelijkheden die er in de sport liggen. We gaan daarom dit jaar met elkaar aan de slag, gesteund door de provincie Utrecht en het NIVM (Nederland Instituut voor Vechtsport en Maatschappij), om vanuit de kracht van sport het goede voorbeeld te geven.


Het project

Het NIVM heeft de mogelijkheid gekregen van de provincie Utrecht om met 30 clubs uit de provincie Utrecht, 90 trainers en de jeugdige sporters van deze clubs een vuist te maken tegen discriminatie en voor inclusie. We gaan met elkaar op 30 plekken in de provincie de basis leggen voor duurzame nieuwe ontmoetingen, een open cultuur waar iedereen welkom is en waar sociale inclusie op de sportvloer of op het sportveld een prominente plek heeft. De clubs gaan dit doen dit beeld actief uit te dragen en de deuren te openen voor iedereen. Ze leren de kinderen om, naast fysiek contact, ook sociaal samen te kunnen werken en discriminatie tegen te gaan. Iedereen kan zo mee doen. Het doel is om deze kinderen zonder vooroordelen te laten opgroeien. Dit heeft een positief effect op het sportklimaat en op het gevoel van sociale veiligheid bij de sportclub.


Manifest

Alle clubs (en gemeentelijke partners), waaronder Woudenberg, het NIVM zelf én de vertegenwoordiger van de Provincie ondertekenden het Vuist-manifest. Hiermee onderschreven we de Vuist-waarden. De start van het project was hiermee tevens een feit.


Uitrol project

Er worden vanuit het project scholingen georganiseerd voor de trainers/begeleiders van de clubs om hen toe te rusten om op juiste manier een vuist te maken. Tegelijkertijd leggen we vanuit elke club de basis voor nieuwe duurzame ontmoetingen en een open cultuur waar iedereen welkom is. Dus ook bij VV Woudenberg en door de buurtsportcoaches hopelijk in heel Woudenberg!


89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page