top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

WERELDGEZONDHEIDSDAG #7APRIL2021

Wereldgezondheidsdag is een themadag die op initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op 7 april van elk jaar wordt gehouden.


´bouwen aan een eerlijke en gezondere wereld´ Artikel op: World Health Organization Onze wereld is ongelijk: Zoals COVID-19 heeft benadrukt, zijn sommige mensen in staat gezonder te leven en hebben ze betere toegang tot gezondheidsdiensten dan anderen - volledig te wijten aan de omstandigheden waarin ze worden geboren, opgroeien, leven, werken en ouder worden. Over de hele wereld worstelen sommige groepen om rond te komen met een laag dag inkomen, slechtere huisvestingsomstandigheden en slechtere opleidingen, minder kansen op werk, grotere genderongelijkheid en weinig of geen toegang tot veilige omgevingen, schoon water en lucht, voedselzekerheid en gezondheidsdiensten. Dit leidt tot onnodig lijden, vermijdbare ziekte en vroegtijdige dood. En het schaadt onze samenlevingen en economieën. Dit is niet alleen oneerlijk: het is te voorkomen. Daarom roept WHO (World Health Organization) leiders op om ervoor te zorgen dat iedereen leef- en werkomstandigheden heeft die bevorderlijk zijn voor een goede gezondheid. Tegelijkertijd dringen zij er bij leiders op aan om de ongelijkheden op gezondheidsgebied in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat alle mensen toegang hebben tot hoogwaardige gezondheidsdiensten waar en wanneer ze die nodig hebben. SPORTINWOUDENBERG staat stil bij de Wereldgezondheidsdag op 7 april:

SportinWoudenberg zet zich in voor alle inwoners van Woudenberg. Wij (sportverenigingen, sportaanbieders, andere organisaties, betrokkenen en het kernteam) willen het sporten voor iedereen in Woudenberg toegankelijk maken. Het is een meerwaarde dat we op deze manier kunnen samenwerken, onze krachten kunnen bundelen en daardoor ongelijkheid kunnen veranderen in gelijkheid.


Begin vandaag nog met een stap de gezonde kant op want

´De natuur is gratis en maakt je gezonder´:

Een stap buiten de deur is voor de meeste mensen zo gezet, waarom de natuur zo goed voor je is? Dat kan je vinden in dit artikel, klik hier.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page