top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

Webinars voor jouw club! #sportverenigt

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2021

Sportakkoord - Uitnodiging interactieve webinars

Beste Sportaanbieder,


Een belangrijk onderdeel van het (lokale) Sportakkoord is het structureel versterken van de sport, zodat meer mensen met meer plezier gaan en blijven sporten en bewegen. Hierbij zijn vitale, toekomstbestendige en zelfredzame sportaanbieders een belangrijke schakel. Om u, als sportaanbieder, juist in deze vreemde en onvoorspelbare tijden te helpen bij het oplossen van uw knelpunten en/of het realiseren van uw ambities organiseren we vanuit het Sportakkoord weer een serie webinars en online workshops.


We nodigen je graag uit om aan te sluiten bij een of meerdere van de georganiseerde (kosteloze) webinars die plaatsvinden in maart en april. Tijdens deze webinars wordt jouw sportorganisatie, in groepsverband, concreet op weg geholpen aan de hand van een breed scala aan thema’s. De webinars bevatten vele praktijkgerichte handvatten en voldoende ruimte voor vragen, zodat je na jouw deelname meteen aan de slag kunt gaan voor jouw organisatie.


Datum Webinar Inschrijflink

22 maart Financieel gezond de crisis door 2.0 = VOL

22 maart Communicatie, juist nu maar hoe? = VOL

23 maart Jouw club klaar voor de toekomst = VOL

24 maart Gezonde sportomgeving = VOL

24 maart 4 inzichten in het trainerschap = VOL

25 maart Ledenbinding = VOL

25 maart Clubkadercoach klik hier

29 maart 4 inzichten in het trainerschap = VOL

29 maart Gezonde sportomgeving klik hier

30 maart Financieel gezond de crisis door 2.0 klik hier

30 maart Ledenbinding = VOL

31 maart Jouw club klaar voor de toekomst klik hier

31 maart Clubkadercoach klik hier

1 april Welkom op de club = VOL

1 april Communicatie, juist nu maar hoe? klik hier

6 april Welkom op de club = VOL

In bovenstaand schema zie je wanneer welke webinar wordt gegeven. In deze uitnodiging vind je tevens een uitgebreidere uitleg per webinar. Interesse? Schrijf snel in, want vol = vol


Klik op het webinar van je gewenste datum en schrijf je meteen in!


1. Financieel gezond de crisis door 2.0

Onder leiding van Peter van Baak

Aanvang: 20.00 uur

Tijdens dit interactieve webinar wordt jouw sportorganisatie bijgepraat over de gevolgen van de crisis en de mogelijkheden hier weer gezond uit te komen. Je komt tot nieuwe inzichten en kan al direct de eerste, concrete stappen maken om de komende 12 maanden financieel gezond te blijven.

Tijdens dit webinar:

• Ontdek je de nieuwste (corona gerelateerde) regelingen die beschikbaar zijn voor sportorganisaties;

• Leer je hoe je in deze tijd toch inkomsten kan genereren voor jouw sportorganisatie; • Bespreken we de belangrijkste uitdagingen in de komende 12 maanden.


2. Communicatie, juist nu maar hoe?

Onder leiding van Martin van Berkel

Aanvang: 19.30 uur

Communicatie is belangrijk voor iedere sportorganisatie. Maar hoe houd je jouw leden nou op een juiste manier op de hoogte en in welke frequentie? Tijdens dit webinar wordt jouw sportorganisatie concreet op weg geholpen om communicatie optimaal in te zetten in tijden van corona. Dit webinar

bevat vele praktijkgerichte handvatten en voldoende ruimte voor vragen, zodat je na jouw deelname meteen aan de slag kunt gaan.

Tijdens dit webinar:

• Geven we je tips over communicatie in tijden van crisis;

• Kijken we naar de beste communicatiemiddelen die je nu kunt gebruiken, zoals social media en online tools;

• Doe je concrete inspiratie op voor creatieve mogelijkheden om zowel leden, vrijwilligers, partners en de buurt te blijven betrekken.


3. Jouw club klaar voor de toekomst

Onder leiding van Lutger R. Brenninkmeijer en Ine Kloster

Aanvang: 19.30 uur

Hoe ziet jouw club er over tien jaar uit? Wat zijn de valkuilen en waar liggen de kansen? Welke ambities heb je voor jouw sportorganisatie en hoe realiseer je deze? We dromen graag over de toekomst – maar het liefst maken we van die dromen werkelijkheid.

Tijdens dit webinar:

• Gaan we in gesprek over de actualiteiten die spelen binnen jouw club en hoe je hier juist op kunt participeren;

• Bespreken we mogelijke valkuilen en kansen van jouw sportorganisatie;

• Leer je hoe je continuïteit van de club kunt waarborgen en daarmee een gezonde toekomst creëert.


4. Gezonde sportomgeving

Onder leiding van Irene Walk

Aanvang: 19.30 uur

Is het eigenlijk niet logisch om je als club in te zetten voor een gezonde sportomgeving? Dat jullie sportclub voelt als een prettige gezonde plek waar je lekker en gezond kunt eten en drinken. En waar jongeren geen ongezond gedrag aanleren, zoals roken of problematisch alcohol drinken, tot ernstige problemen aan toe. Het webinar geeft je inzichten waarom dit voor een sportorganisatie relevant is en hoe je dat kunt realiseren.

Tijdens dit webinar:

• Gaan we in op jouw vragen om voor jouw club te werken aan een gezonde sportomgeving; • Krijg je concrete tips om dit aan te pakken (welke invloed?) en vol te houden (borging); • Krijg je een aanbod tot (gratis) persoonlijke begeleiding van de club op maat.


5. 4 inzichten in het trainerschap

Onder leiding van Joyce van Binsbergen

Aanvang: 19.30 uur

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Dit zijn vier belangrijke kernkwaliteiten voor trainers en coaches. Tijdens deze scholing krijg je handvatten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren. Je kunt je eigen functioneren als trainer of coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren!

Tijdens deze scholing

• Breng je je sterke én ontwikkelpunten in kaart;

• Reflecteer je op je eigen rol als trainer;

• Leer je hoe je je kwaliteiten het beste kunt inzetten, ook in lastige situaties;

• Ontdek je hoe je sporters meer verantwoordelijkheid kan geven tijdens de training waardoor ze groeien als sporter.


6. Ledenbinding

Onder leiding van Silvia Bos

Aanvang: 19.30 uur

Hoe laat je als club sporters de meerwaarde van een vereniging zien en wat kun je als sportclub doen om nieuwe leden te binden en bestaande leden te behouden? Het is iets waar veel verenigingen mee worstelen. Alles draait bij het oplossen van deze vraag om het vaststellen van het cadeau dat je je leden als vereniging te bieden hebt. Als je duidelijk voor ogen hebt voor wie de activiteiten van jouw club bedoeld zijn, is het gemakkelijker om aan te sluiten op de wensen van (nieuwe) leden

Het voortbestaan van elke club is uiteindelijk afhankelijk van voldoende leden. Zij zijn de reden van je bestaan. Als vereniging is het zaak om potentiële leden in te laten zien wat je te bieden hebt. Want ook in jouw regio zijn er natuurlijk mensen die best zouden willen sporten maar dat nu niet doen. In deze scholing gaan we dieper in op deze onderwerpen..

Tijdens deze scholing

• Ga je aan de slag met kansen en knelpunten binnen jouw vereniging

• Ga je de interactie aan met collega-verenigingen die tegen vergelijkbare zaken aanlopen

• Leer je hoe je het aanbod van jouw vereniging kunt afstemmen op de wensen van de doelgroep die je wilt bereiken.


7. Clubkadercoach

Onder leiding van Job van Eunen

Aanvang: 19.30 uur

Steeds meer verenigingen zien de meerwaarde van het structureel begeleiden van hun trainers en coaches. Maar waar begin je? Hoe werkt dat precies? En hoe zorg je dat het opleiden en begeleiden van trainers op de club een normaal verschijnsel wordt? Daar kan de clubkadercoach bij helpen.

Waarom is trainersbegeleiding belangrijk?

De trainers en coaches spelen een cruciale factor in het sportplezier van het kind. Daarnaast heb je als club een verantwoordelijkheid om goed voor je mensen, in dit geval trainers en coaches, te zorgen. Veel trainers en coaches die geen echte trainersopleiding hebben worstelen met de pedagogisch-didactische kant van het trainerschap. Hoe spreek je een groep sporters aan? Hoe houd je een groep sporters actief? Hoe zorg je dat ze iets leren? Maar vooral… hoe zorg je voor het plezier bij de sporters? Kortom: als deze trainers en coaches geen opleiding volgen, dan kan een trainersbegeleider ze tips en trucs geven. De focus van een tijdelijke Clubkadercoach ligt voornamelijk op het implementeren en borgen van trainersbegeleiding binnen de club.


8. Welkom op de club

Onder leiding van Docenten: Kyra van Leeuwen en Etienne Verhoeven

Aanvang: 19.30 uur

Met Welkom op de Club laten we je met een compleet andere blik naar de gastvrijheid van je sportvereniging kijken. Ben je wel zo gastvrij als je denkt? Ontdek het in een sessie met Start2Create. Met veel sportvoorbeelden, creatief denken en een lach. Je houdt er nieuwe inzichten en concrete ideeën aan over.


Aan de hand van veel voorbeelden laten we je met andere ogen kijken naar de route die iemand aflegt op je complex. Een (potentieel) lid of vrijwilliger kan van alles zien of meemaken, wat de beleving uiteindelijk maakt. Of breekt. En wat is die eerste indruk? Met een lach en een knipoog geven we je inspiratie en concrete ideeën. We zetten je op een ander been. We laten je ook anders denken door middel van creatief denken tools.


Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor meerdere webinars. Het is mogelijk en aanbevolen om met twee personen van één sportorganisatie deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis meteen delen en makkelijk samen toepassen. Om aan te melden klik je in het schema op pagina 1, op de tekst (klik hier) achter de naam van het webinar.


Na aanmelding

Na aanmelding krijg je een hyperlink toegestuurd, inclusief bijbehorende uitleg, waarmee je toegang krijgt tot het desbetreffende webinar.


Om de webinars zo succesvol mogelijk te laten verlopen en om jou zo goed mogelijk te kunnen voorzien van advies is een goedwerkende internetverbinding noodzakelijk en een laptop/tablet met goede camera en microfoon wenselijk.

We zien uit naar jullie komst en naar inspirerende en bovenal leerzame online bijeenkomsten!


Met vriendelijke groet,

Namens de gezamenlijke sportbonden, NOC*NSF en NL Actief
26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page