top of page
Zoeken
  • info5993752

Sporten is mijn uitlaatklep | hoi Utrecht

Op www.hoiutrecht.nl verscheen gisteren een artikel waarin ons kernteamlid Ilse vertelt over sport als haar uitlaatklep. Een klein voorproefje van het hele artikel: "Wat echt heeft bijgedragen aan de acceptatie van mijn beperking, is sporten. Dit gaf me een uitlaatklep en zorgde ervoor dat ik fitter werd. Sporten is de grootste winst geweest. Voordat mijn rugklachten begonnen, heb ik twee jaar staand badminton gespeeld. Na het ongeluk besloot ik op zoek te gaan naar een sport die ik leuk vond. Ik kwam toch weer uit bij badminton. Dat was gek, want in mijn hoofd wist ik nog hoe het was om staand te spelen. Ineens moest ik dat in een rolstoel doen. Heel erg wennen. Toch vond ik de sport zó leuk, dat het de moeite waard was. Ik bleek er nog talent voor te hebben ook. Ik werd uiteindelijk wereldkampioen en meervoudig Europees en Nederlands kampioen rolstoelbadminton. Waanzinnig. Nog steeds speel ik badminton, maar sinds een aantal jaar wel op een lager pitje. Momenteel geef ik vooral training. Ik ben bondscoach van het Nederlands para-badmintonteam. Een hele toffe functie."


Wil je het hele artikel lezen? Dat kan hier.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page