top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

Sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus

Bijgewerkt op: 27 jan. 2021

Dat je door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kan blijven, dat wisten we al. Zo wordt de kans op hoge bloeddruk, hart-en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten door bewegen en sporten op langere termijn stukken kleiner. Echter, in deze tijden van het coronavirus, komt bewegen en sporten onder druk te staan.

Samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en NOC*NSF heeft de Vereniging voor Sportgeneeskunde (i.s.m. Maxima MC) een richtlijn opgesteld met sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus.

Het doel van deze richtlijn is het geven van voorlichting over sporten en bewegen als je: 1) geen klachten hebt; 2) wel klachten hebt van neusverkoudheid / hoesten / keelpijn / benauwdheid en / of koorts; 3) als je ziek bent geweest.

Op deze manier zorg je, ook met het coronavirus in ons midden, toch voor genoeg beweging en kan je op een veilige manier sporten.


Hieronder kan je de sport- en beweegadviezen poster downloaden!

VSG9629-14-4-20-Bewegen-in-tijden-van-Co
.
Download • 1.10MB


Wat kan ik zelf doen om aan voldoende lichaamsbeweging te komen?

De huidige regeringsmaatregelen in de strijd tegen het COVID-19 virus leiden soms letterlijk tot beperkingen in onze bewegingsvrijheid. Het is echter onverstandig om in deze periode niet tot nauwelijks in beweging te komen. Regelmatige lichaamsbeweging stimuleert namelijk het immuunsysteem, is goed voor de conditie van hart en longen, houdt spieren, pezen en botten sterk en vermindert gevoelens van angst en stress.
Ik sport veel: kan ik doortrainen? Ik heb symptomen: kan ik

sporten? Wanneer mag ik niet sporten?

Voor een antwoord op deze en nog meer vragen over Sport, bewegen en COVID-19 klik hier.Hieronder tips en tricks voor verschillende doelgroepen tijdens deze lockdown:45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page