top of page
Zoeken
  • buurtsportcoach

GEZOND ETEN #vanafjongsafaan

Gezonde voeding helpt echt:

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een gezonde eetstijl veel positieve effecten heeft en je op meerdere vlakken helpt. Zo blijkt dat bij mensen die minimaal vier keer per week groenten en fruit eten de productiviteit met gemiddeld 20% stijgt.


Gezond eten vanaf jonge leeftijd betekent voedingsmiddelen eten van een goede kwaliteit: Het betekent zoveel mogelijk suikers en verzadigde vetten te vermijden. Als gevolg hiervan zullen kinderen meer bedreven zijn in het kiezen van voedzaam voedsel. Ze zullen eerder geneigd zijn om junkfood te weigeren.


De gevaren van ongezonde voeding:

In en op ons lichaam zitten veel micro-organismen als bacteriën, virussen en gisten. Samen worden ze ook wel het microbioom genoemd. De meeste van deze micro-organismen worden in de darmen aangetroffen. Ze zijn vaak nuttig. Zo stimuleren de micro-organismen het immuunsysteem, breken ze voedsel af en helpen ze bij de synthese van belangrijke vitamines.


In een gezond lichaam is er een evenwicht tussen pathogenen, ook wel ziektekiemen genoemd, en nuttige organismen. Echter, als het evenwicht wordt verstoord, hetzij door het gebruik van antibiotica, ziekte of ongezonde voeding, kan het lichaam vatbaar worden voor ziekten.


Voor meer informatie over dit onderzoek en het artikel: klik dan hier.


Wat je eet, heeft een directe invloed op je humeur, je weerstand, je energie en allemaal andere belangrijke processen in je lichaam. In principe moet dat voldoende reden voor je zijn om er een gezonde levensstijl op na te houden.16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page