top of page
Zoeken
 • buurtsportcoach

Geslaagd online Sportcafé #sportinwoudenberg

Afgelopen dinsdag 2 februari vond het eerste Woudenbergse Sportcafé plaats. De deelnemers aan het Woudenbergs Sportakkoord waren uitgenodigd voor deze digitale meeting, maar ook andere belangstellenden konden deelnemen. Rond 20.00 uur waren 22 mensen ingelogd en trapte gespreksleider Danny Meuken de bijeenkomst af. Danny is een zeer ervaren sportprofessional, die in het afgelopen Coronajaar tientallen digitale sessies met bestuurders van clubs, gemeenten, sportbonden en andere organisaties heeft geleid en dat was te merken. Hij loodste de aanwezigen in 1,5 uur vlot door de drie gekozen onderwerpen, dat waren:

 • We zien dat sportbeoefening en bewegen door Corona flink aan het afnemen is. Hoe houden we de vaart erin voor de sporters (jong en oud)? Wat kunnen we bedenken en ondernemen om samen meer jongeren en ouderen in beweging te krijgen en te houden?

 • Doordat veel activiteiten niet doorgaan en veel vrijwilligers niet meer op de club mogen komen is de binding tussen de vereniging en hun vrijwilligers aan het afnemen. Hoe houden we de vaart erin voor de vrijwilligers? En welk aanbod past daarbij (online) in maart/ april?

 • Sport en beweegaanbieders hebben het net als veel organisaties en bedrijven lastig op dit moment. De vraag is waar clubs tegenaan lopen, welke problemen ze ondervinden maar ook welke kansen er zijn. Kortom, hoe houden we de vaart erin voor de clubs?

Het was prettig te merken dat niet alleen de bestuurders van sportclubs aanwezig waren, maar ook vertegenwoordigers van de Kleine Schans, vrijwilligerswerk, Geeresteingroep, Sport&Health Bodyflash, Ouderenwerk en de buurtsportcoaches. Veel suggesties zijn gedaan om acties in te zetten en vooral ook de samenwerking te zoeken tussen partijen. Om er een paar te noemen:

 • Gebruik van de app Ommetje om jong en oud te stimuleren met elkaar de uitdaging aan te gaan om dagelijks te wandelen;

 • Sportteams die ‘het estafettestokje’ aan elkaar doorgeven met een sportieve activiteit via Let Op Woudenberg en social media;

 • Een platform waar mensen elkaar kunnen vinden om samen te wandelen/fietsen/golfen/ etc.;

 • Overdag tennis en padel uitproberen voor jongeren en ouderen;

 • Tafeltenniscompetitie thuis (in de garage);

 • Online bingo voor leden en vrijwilligers (succesvol al gedaan door de korfbalvereniging);

 • Workshops voor vrijwilligers, aangeboden door onze adviseur lokale sport Tom Sloetjes (namens de sportbonden en NOC*NSF).

Naast deze zijn er nog veel meer suggesties gedaan. En daar kunnen we mee aan de slag. Ons kernteam neemt daarin het initiatief, maar verschillende deelnemers gaven aan dat ze graag mee willen denken. Hopelijk kunnen we later in het jaar een fysiek Sportcafé organiseren, maar deze digitale versie heeft weer nieuwe energie gegeven aan de verdere uitwerking van en samenwerking door het Woudenbergs Sportakkoord!
Vragen/ meedoen/ ideeën? Laat het weten: info@sportinwoudenberg.nl


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page