top of page
Jan Ligthartschool.png

Jan Ligthartschool (OBS)

Frans Halslaan 4
3931 LJ, Woudenberg

Telefoonnummer: 033-2862067

E-mail:  info@janligthartschool.org 
Website:  www.janligthartschool.org

Over ons...

De Jan Ligthartschool is een openbare basisschool behorende tot STEV (Stichting Eem-Vallei Educatief).
 

Wij werken in onze school met de zeven gewoontes behorende bij pedagogische leerlijn van The Leader in Me (S. Covey) waarmee we de leerlingen leiderschap geven in onze minimaatschappij die wij met elkaar vormen. We maken gebruik van de diversiteit binnen onze school en richten ons op persoonlijke groei in relatie tot anderen (wereldburgerschap).

 

De zevende gewoonte is: Houd de zaag scherp, evenwicht voelt het best. Deze gewoonte geeft aan dat je goed voor je lichaam moet zorgen. Zorg dus voor voldoende beweging en eet gezond.
 

De Jan Ligthartschool schenkt hier veel aandacht aan. Naast onze gym- en bewegingslessen organiseren we sportieve activiteiten in samenwerking met andere partners uit de gemeente Woudenberg zoals de buurtsportcoaches, Reinaerde Fit en de verschillende sportverenigingen. Op deze manier kunnen de kinderen kennismaken met verschillende sporten en leren ze dat sporten voor iedereen mogelijk en noodzakelijk is.

Daarnaast werken we samen met Duurzaam Woudenberg en het IVN waardoor we een voedselbosje hebben kunnen aanleggen. Onze leerlingen leren op deze manier over duurzame voedselproductie en het effect van voeding op hun gezondheid. Gezonde voeding staat samen met bewegen hoog in ons vaandel zodat de school het vignet "de gezondeschool” kan behalen.

 

Mede hierdoor is elk kind dat onze school verlaat "Klaar voor Morgen".

bottom of page