top of page
Ontwerp zonder titel (9).png

Florijn Winterloop

Maarten Radstaake

John. F. Kennedylaan 116 

3931 XM Woudenberg

Telefoon:  06-51858314

E-mail:  info@florijnwinterloop.nl
www.florijnwinterloop.nl

Over ons...

Florijn Winterloop Een loopfestijn voor jong en oud, voor wandelaars en hardlopers, door het bos of over de weg. Kortom: voor ieder wat wils!

Op zaterdag 4 januari 2020 vond de laatste Florijn Winterloop plaats. Op 8 januari 2022 hopen we deze weer te mogen organiseren. De Florijn Winterloop biedt veel meer dan alleen hardlopen op verschillende afstanden (10 Engelse Mijlen, 10km, 5km en de 3, en 1 km jeugdloop).

De afgelopen jaren hebben we ook de Florijn Winterwandeling in het aanbod opgenomen. In samenwerking met de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB) heeft de organisatie van de Florijn Winterloop een aantal aantrekkelijke wandelparcoursen (12, 22km) uitgezet door het buitengebied van Woudenberg.

In 2018 werd, als onderdeel van de door de Gemeente Woudenberg genomen initiatief op gebied van gezonde levensstijl en in samenwerking met de basisscholen uit Woudenberg de eerste scholenloop georganiseerd. In aanloop naar dit inmiddels vaste “programmaonderdeel” worden de leerlingen door Runexperience goed voorbereid op de start van de scholenloop. Met clinics op scholen, een centrale e afsluitende training op het voetbalveld en met aandacht voor gezonde voeding en beweging komt iedere leerling goed voorbereid aan de start van deze 1 of 3 kilometer!

De afgelopen jaren hebben we ook met succes de Bedrijvenloop geïntroduceerd. In teams van 3 of 5 collega’s wordt deelgenomen aan de 5 of 10km.

Dit alles wordt georganiseerd door een enthousiast team dat niet kan zonder de geweldige bijdrage van een vaste schare trouwe vrijwilligers. Bijna 200 vrijwilligers maken ieder jaar weer het grootste eendaagse sportevenement van Woudenberg mogelijk.

 

Wist je dat...

De oorsprong van de Florijn Winterloop ligt feitelijk in 1986. De voetbalvereniging Woudenberg vierde haar 25-jarig jubileum met een sponsorloop waarmee geld bij elkaar werd gelopen voor het aanleggen van veldverlichting, ballenvangers en doelen. Na het aanleggen van deze materialen bleef er nog 500,00 gulden over. Een mooi bedrag om te starten met een jaarlijks terugkerend hardloopevenement. Nu jaarlijks, elke tweede zaterdag van het jaar, op de agenda met meer dan 3.000 deelnemers
 

bottom of page